Hondensport

Zoals iedere Nederlander weet, valt er 's winters hier weinig tot geen sneeuw. Toch zijn er in Nederland ongeveer 200 sledehonden teams actief. Hier word getraind met karren. Dit zijn speciale karren die meestal zelf gebouwd worden, maar ook in de handel verkrijgbaar zijn. 

Het enige verschil met een slee, is dat er in plaats van zogenaamde runners, wielen onder zitten en iets zwaarder maar beter bestuurbaar zijn. In het begin van het seizoen worden er ook enkele karrenwedstrijden gehouden. 

Dit is vooral om de mushers (menners) te laten zien of ze met hun trainingen op de goede weg zijn, of bijvoorbeeld jonge honden de stress goed aan kunnen. 

Van januari tot en met maart zijn er veel Nederlands teams in de sneeuw te vinden door heel Europa.

Soms heb je nieuwe nieuwe doelen en uitdagingen nodig in het leven. Uiteraard blijven wij gewoon door gaan met de sledehondensport maar we hebben er een hobby bijgenomen. 

Xtreme komt uit goede werklijnen en we zullen er op onze eigen manier en op onze eigen trainingslocatie een goede waak en verdedigingshond van maken, voor ons is alles nieuw maar het trainen van honden zit denk ik toch in ons bloed ;)

Hiernaast is hij ook begonnen aan de GG opleidingen en zal daarna behendigheid gaan doen.
​Xtreme zal nooit meelopen in het sledehondenteam, hij zal het best kunnen maar omdat hij zo klein is zal hij zichzelf kapot lopen met alle nare gevolgen van dien.